Menu

Het Spel Clever review

Clever spel

Het geweldige spel Clever

Als ik 1 ding mee mocht nemen aan een onbewoond eiland, dan was het het spel Clever. Het spel kan even duren voordat je het doorhebt, maar als je eenmaal begint…. De mogelijkheden in het spel zijn bijna eindeloos. Het is niet een spel dat je even snel speelt. Daarvoor is het wellicht iets te ingewikkeld om uit te leggen. Het is meer een spel voor mensen die houden van regels en complexiteit. Want dat is Clever, het is een flink aantal regels over hoe de waarde op dobbelstenen moet worden gescoord.

Clever is voor deze spelers

Het spel Clever is voor mensen die van spelletjes houden, dat staat natuurlijk voorop. Ik zou aanraden dit spel pas vanaf 10 jaar te spelen. Jonger lijkt het vaak te ingewikkeld door de verschillende regels. Daar moet je wel echt van houden. Maar daarnaast kan het enorm helpen als je iemand bent die van nadenken houdt. Elke dobbelbeurt zijn er vaak slechts 3 logische opties, maar door een strategie aan te houden lukt het vaak om de juiste keuze te maken. Want het is natuurlijk wel de bedoeling dat je een beetje een fatsoenlijke score neerzet.

Overigens hebben jouw keuzes ook invloed op je medespelers. Doordat ze de door jou overgebleven stenen mogen hebben, kun je ervoor kiezen anders te spelen. Vaak echter blijkt het niet de moeite waarde te zijn een andere speler die drie enen in de maag te splitsen. Je kunt je beter concentreren op een zo hoog mogelijke score halen. Daarmee win je vaker het spel. En tsja mocht je dan een keer iemand drie enen cadeau geven, dan is dat natuurlijk een leuke bijkomstigheid.

Zo win je een spel Clever

Clever win je door je punten zo goed over de verschillende kleuren te spreiden. Het liefst op elke kleur rond de 25 punten. Zorg daarnaast dat je zoveel mogelijk vosjes binnenhaalt. Deze hebben nogal een impact op je score! De hoogste score is overigens 334, lees hier verder hoe je die haalt.

1 gedachte over “Het Spel Clever review”

  1. Pingback: Hoogst mogelijke score catan dobbelspel - Spellenbrouwerij.nl

Reacties zijn gesloten.