Menu

Wat zijn spellen zoals Boonanza?

Boonanza speldoos

Spellen die lijken op Boonanza zijn de uitbreidingsset van Boonanza, Point Salad, Machi Koro, het Lost Cities kaartspel en Catan het Duel.

Boonanza, je kunt er geen genoeg van krijgen. Het spel van spellenmaker 999games bestaat ruim 25 jaar! Maar zouden er nog meer spellen zijn zoals Boonanza? Jazeker! Je leest het hier.

1 Boonanza, de Uitbreiding

Boonanza de uitbreiding speldoos spellen zoals

Welk van de spellen is nu meer zoals Boonanza als de uitbreiding? Het bevat interessante nieuwe kaarten zoals de cacaoboon en de brandewijnboon. Maar de andere toevoeging zijn de missiekaarten. Hiermee kun je aanvullende punten verdienen voor de hoeveelheidkaarten die er op je akkers liggen. Een missie kan bijvoorbeeld zijn 7/2. Je moet dan zorgen dat op een van je akkers 7 bonen geplant zijn en die daar rechts van slechts 2 bonen. Een gehaalde missie levert ook een punt op! Een leuke nieuwe uitbreiding die je heel anders laat nadenken over het al bekende kaartspel.

2 Point Salad

Speldoos Point Salad spellen zoals Boonanza

Point Salad is één van de spellen die nog het meest lijkt op Boonanza. Je verzamelt kaarten, legt deze voor je neer en krijgt hier punten voor. Kaarten in Point Salad hebben 2 kanten. Namelijk aan de ene kant een puntenkant, waar op staat wat je precies moet doen om met deze kaart punten te verdienen. Een voorbeeld kan zijn 2 punten voor elke paprika. Aan de andere kant van de kaart staat een groente op afgebeeld, bijvoorbeeld een wortel. Door op zoek te gaan naar de juiste combinaties van puntenkaarten en bijbehorende groentes, kun je hoge scores behalen!

3 Machi Koro

Machi Koro speldoos

Ook Machi Koro heeft wel wat weg van Boonanza. Je bouwt hier alleen geen akker, maar een stad! Dit doe je door elke beurt een nieuw gebouw te kopen. Gebouwen leveren je stad vervolgens ook weer geld op. Van dat geld kun je vervolgens duurdere gebouwen kopen. Je moet bij dit spel, net zoals bij Boonanza, slim rekening houden met de kaarten die je medespelers kiezen en daar je strategie op aanpassen.

Wel maakt Machi Koro gebruik van dobbelstenen. Dit betekent dat geluk een iets grotere factor speelt dan bij Boonanza het geval is. Door slim te kiezen kun je dit echter wel een stuk kleiner.

Wil je weten hoe je Machi Koro makkelijk kunt winnen? Klik dan hier.

4 Lost Cities, het kaartspel

Lost Cities het kaartspel

Het Lost Cities kaartspel is een vergelijkbaar spel. Je verzamelt kaarten en legt deze voor je neer. De setting is bij Lost Cities de verborgen stad te ontdekken en schatten te vinden. Het principe komt bij beide spellen redelijk overeen: slim je kaarten kiezen en zoveel mogelijk punten behalen. Bij Lost Cities heb je geen mogelijkheden om te handelen met je tegenspelers. Wel kun je kaarten in een open pot op tafel gooien. Medespelers kunnen er dan voor kiezen jouw weggooide kaart te pakken. Leg dus niet zo maar kaarten weg!

5 Catan, het Duel

Catan het duel spellen zoals Boonanza

Catan, het Duel doet wel wat denken aan het normale Catan. Toch is het een compleet ander spel. Elke speler speelt voor zichzelf. Je verzamelt grondstoffen en speelt op je eigen terrein. Bij het ‘normale ‘ Catan was het nog wel eens racen naar een goede plek om het derde dorpje te bouwen. Dat is nu weg. Je bouwt een nieuw dorp en krijgt willekeurig nieuwe velden toegewezen. Doordat je al je kaarten voor je neerlegt, lijkt dit wel wat op Boonanza.