Menu

Wat zijn spelletjes zoals Clever?

Spelletjes zoals Clever zijn Qwinto, Qwixx, Dobbel zo clever, Clever tot de Derde macht. Deze dobbelspellen lijken allemaal erg op Clever.

Liefhebbers van het dobbelspel Clever opgelet. Er zijn vergelijkbare spelletjes die ongeveer hetzelfde werken en ook ongeveer even leuk zijn, namelijk heel erg leuk! Sommige zijn zelfs van dezelfde spelletjesuitgever 999games. Misschien heb je namelijk al de maximum score van 364 punten op Clever gehaald en zoek je een nieuwe uitdaging. Hier volgen 4 vergelijkbare spellen en een aanrader.

1 Qwinto

Qwinto spelletjes zoals Clever spellendoos

Qwinto is één van de spelletjes dat erg lijkt op Clever. Bij dit spel moet je dobbelen met 3 verschillend gekleurde dobbelstenen en om de beurt getallen in de rij zetten. Klinkt redelijk hetzelfde toch? Hoeveel punten je haalt hangt enorm af van hoe jij de gedobbelde getallen neer hebt gezet op je papier.

2 Qwixx

Qwixx een van de spelletjes zoals Clever spellendoos

Van de spelletjes die op Clever lijken kan Qwixx niet ontbreken. Bij dit spel dobbel je met 6 verschillende dobbelstenen. Je hebt ook 2 witte dobbelstenen die voor elke kleur kan tellen. Bovendien heb je als passieve speler een beurt waarin je gebruik mag maken van de witte stenen die de actieve speler heeft gegooid. Net Clever! De hoogst haalbare score voor Qwixx vind je overigens hier.

Qwixx scoreblad
Het Qwixx scoreblad

3 Dobbel zo Clever

Als er één spel op Clever lijkt is het deze! Dobbel zo Clever is namelijk het vervolg van de eerste versie van Clever. Dit vervolg is een leukere, nog complexere versie van het bekende dobbelspel. Alle rijen zijn echter compleet anders ingedeeld. Zo werkt groen met dobbelstenen die als ‘duo’ werken. De score is de eerste dobbelsteen min de tweede. Ook is de oranje dobbelsteen in deze tweede versie grijs geworden, met een heel ander minispelletje! Ook is een totaal nieuwe bonus om in te zetten bedacht, namelijk het slotje! Met dit slotje mag je een van de stenen op de schaal terugpakken!

Dobbel zo clever scoreblad
Het Dobbel zo Clever scoreblad

4 Clever tot de Derde Macht

Clever tot de Derde macht spellendoos spelletjes zoals clever

Clever tot de Derde Macht mag niet ontbreken in de spelletjes die op Clever lijken. Het is namelijk het tweede vervolg op Clever. Met een paar interessante vernieuwingen! Elke rij is compleet verandert in hoe je er punten op scoort. De paarse en oranje dobbelstenen zijn vervangen door een minte en bruine dobbelstenen. Ook is er een nieuw inzetbare bonus toegevoegd, namelijk de dobbelsteen. Hiermee kun je de waarde van een dobbelsteen veranderen in een van de cijfers die je nog ’tegoed’ hebt. Bij het vraagteken mag je zelfs het getal zelf verzinnen!

Het Clever tot de Derde Macht scoreblok
Het Clever tot de Derde Macht scoreblok

Andere scoreblokken

Ook een aanrader voor alle fans van Clever zijn de alternatieve scoreblokken die je bij het spel kunt kopen. Je speelt dan met deze dobbelstenen, maar de getallen staan op een totaal andere manier geordend. Dit geeft een andere manier van spelen en dat zorgt voor veel nieuw speelplezier!

Alternatief scoreblok clever1
Een alternatief scoreblad voor Clever

Wil je extra informatie over de spelregels bij Clever? Lees het hier!