Menu

Wat is de hoogst haalbare score bij Qwixx?

De hoogst haalbare score bij Qwixx is 266 punten. Dit is de maximum score bij Qwixx.

Qwixx hoogst haalbare score

We kennen allemaal het dobbelspel Qwixx. Het is een spel dat je snel even met vrienden kunt spelen zonder al teveel voorbereidingstijd om het spel uit te leggen of dingen klaar te zetten. Ook heb je niet veel ruimte nodig, het kan gemakkelijk op een klein terrastafeltje worden gespeeld. Maar hoe haal je de hoogste aantal punten bij dit spel?

De hoogst haalbare Qwixx score

De hoogst haalbare score wordt bereikt door als eerste 2 rijen al te sluiten. Dit geeft je het slotje waardoor je de twaalf kruisjes in deze 2 rijen krijgt bij het scoren. Dit levert 78 punten per rij op. Op de overige 2 rijen moet je alle getallen hebben afgestreept behalve de laatste (dus de 2 of de 12). Dit geeft een score van 55 per rij. Hierdoor krijg je ook niet de bonuspunten van de rij sluiten bij deze 2 rijen. Tellen we alle 4 de rijen bij elkaar op, dan geeft dit een maximum score van 266 punten (78+78+55+55). Uiteraard moet je geen mislukte worpen hebben.

Qwixx app

Ben je door je scoreblok heen en wil je meer spelen? Dan kun je een scoreblok bijstellen, maar je kunt er ook voor kiezen om je score per app bij te houden.
Dan zijn er twee goede opties, de eerste is de app Qwixx Sheet van Ster Software BV. Deze app is Nederlands en simpel te gebruiken. Ook berekent de app automatisch je score. Dit is handig, want dan kun je tijdens het spelen alvast kijken wie voorstaat!

De andere app is Four Twelve. Deze app is gemaakt door Carlos Fernansez V. Het leuke aan deze app is dat je andere scorevellen hebt. Je kunt bijvoorbeeld Qwixx spelen waarbij de getallen niet van 2 tot 12 staan, maar op willekeurige volgorde door elkaar. Deze app is ook in het Nederlands, maar heeft wel reclames. Deze app berekent ook automatisch je score.

Ook leuk

Spelletjes zoals Qwixx vind je hier.