Menu
Clever

Extra Clever spelregels

Clever extra spelregels

Clever extra spelregels

Waarom heb je extra spelregels nodig voor Clever? Wellicht heb je Clever gespeeld en loop je tegen een paar situaties aan waarbij je niet precies weet wat de bedoeling is. Gelukkig is er een eerlijke manier om hiermee om te gaan. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om met alle betrokkenen je eigen regels af te spreken. Je hebt het dan over ‘jullie huisregels‘.

  • Kun je geen van de 6 geworpen dobbelstenen gebruiken als actieve speler, dan mag je gratis nog een keer gooien.
  • Bij gelijk spel wint de speler die de hoogste score heeft behaald binnen één enkele minigame.
  • Tijdens een passieve beurt, mag je geen +1 of een ‘opnieuw gooien’ (reroll) gebruiken.

Verduidelijking van spelregels

Sommige regels worden in de uitleg niet zo duidelijk besproken. Hierdoor kunnen sommige dingen verwarrend werken, vooral de eerste keer dat je het speelt. Hier nog even een korte verduidelijking. Speel je al volgens alle onderstaande regels? Dan kun je er vanuit gaan dat je Clever speelt zoals het gespeeld hoort te worden!

  • Blauw wordt altijd samen met wit gerekend. Ook wanneer voor je voor wit kiest!
  • Je mag weigeren om een dobbelsteen te pakken. Bijvoorbeeld wanneer je alleen een 1 op oranje kunt zetten wanneer je net die ‘keer 2’ hebt bereikt. Je verliest dan echter wel deze gelegenheid om een dobbelsteen te pakken.
  • De slimste speler begint! Maar mocht dit wat onrust in huis opleveren, dan werkt het ook om af te spreken dat degene die als laatste een boek heeft uitgelezen mag beginnen. Vaak is dat overigens toch dezelfde persoon.

Ook leuk

Ben je uitgespeeld met Clever? Wellicht heb je de maximumscore van 334 punten behaald. Of misschien ben je gewoon toe aan iets nieuws. Gelukkig zijn er een hoop spelletjes die lijken op Clever. We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet!