Menu

Wat zijn spellen zoals Cluedo?

Cluedo, een klassiek bordspel dat draait om moordmysterie en deductie, heeft een speciale plaats in het hart van vele spelers veroverd. Het oplossen van de puzzel en het ontdekken van de moordenaar, de locatie en het wapen heeft altijd voor opwinding gezorgd. Als je een fan bent van Cluedo en op zoek bent naar vergelijkbare spellen met verschillende thema’s en uitdagingen, dan hebben we vijf boeiende opties voor je!

1 Mysterium

Mysterium is een meeslepend bordspel waarbij spelers de rol van mediums op zich nemen die proberen het mysterie van een onopgeloste moord op te lossen. Eén speler neemt de rol aan van een geest die de anderen aanwijzingen geeft in de vorm van abstracte afbeeldingen. Spelers moeten de aanwijzingen ontcijferen en de verdachte, de locatie en het moordwapen identificeren. Net als Cluedo draait Mysterium om deductie en samenwerking, maar het voegt een bovennatuurlijk element toe dat het spel uniek maakt.

2 Deception: Murder in Hong Kong

Deception: Murder in Hong Kong combineert deductie en bluffen op een fascinerende manier. Spelers nemen de rol aan van detectives die een moordzaak proberen op te lossen. Eén speler is de moordenaar en een andere speler is de forensisch wetenschapper die aanwijzingen geeft door middel van kaarten. De spelers moeten samenwerken om de moordenaar te identificeren, maar de moordenaar probeert te misleiden en zijn of haar identiteit geheim te houden. Net als Cluedo draait dit spel om het ontrafelen van een misdaad, maar het voegt een spannend element van misleiding toe.

3 Sherlock Holmes Consulting Detective

Sherlock Holmes Consulting Detective is geen traditioneel bordspel, maar eerder een interactief verhaalspel. Het bevat een reeks scenario’s en spelers moeten aanwijzingen verzamelen en onderzoek doen om het mysterie op te lossen. Het spel wordt meestal gespeeld met behulp van een speurdersdagboek, een kaart van Londen en een reeks casusboeken, waarin spelers aanwijzingen vinden en beslissingen nemen om het mysterie op te lossen.

4 Time Stories

Time Stories is ook geen strikt bordspel, maar eerder een verhaalgestuurd avonturenspel met spelelementen. Spelers verkennen verschillende tijdsperiodes en moeten puzzels oplossen en uitdagingen overwinnen om het mysterie in elk scenario op te lossen. Het spel maakt gebruik van kaarten, dobbelstenen en andere fysieke componenten om de spelervaring te versterken.

5 Betrayal at House on the Hill

Dit spel begint als een gezamenlijke verkenning van een spookachtig landhuis. Dit verandert in een race tegen de klok wanneer een verraad plaatsvindt. Spelers ontdekken samen het landhuis en verzamelen aanwijzingen. Echter op een gegeven moment wordt een van hen een verrader die probeert de anderen te doden. De overlevenden moeten samenwerken om te ontsnappen of de verrader te verslaan. Hoewel de gameplay verschilt van Cluedo, is de combinatie van mysterie, verraad en samenwerking vergelijkbaar.

Conclusie

Als je genoten hebt van Cluedo en op zoek bent naar vergelijkbare spellen, bieden Mysterium, Deception: Murder in Hong Kong, Sherlock Holmes Consulting Detective, Time Stories en Betrayal at House on the Hill allemaal unieke en boeiende ervaringen. Elk van deze spellen draait om het ontrafelen van mysteries, het verzamelen van aanwijzingen en het achterhalen van de waarheid. Wel voegt elk spel zijn eigen draai toe aan het genre. Duik in deze spellen en laat je onderdompelen in intrigerende verhalen en uitdagende puzzels!

Lees ook:

De leukste bordspellen voor volwassenen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *