Menu

Welke vogels zitten er in Cubirds?

In Cubirds zitten de volgende 8 vogels: de uil, papegaai, ekster, toekan, mus, eend, roodborstje en de flamingo. Nu kun je alle discussies tijdens het spel achterwege laten. Nog wel toegevoegd zijn een paar leuke feitjes over de vogels!

Hou jij van vogels en spelletjes? Dan hebben wij een perfect spel voor jou!

De uil

De uil cubirds vogels

Leuk feitje over de uil: het schijnt de enige vogel te zijn die de kleur blauw kan onderscheiden. Daar heb je bij het spelen van het spel niet veel aan. Misschien kun je dit wel aan je medespelers vertellen?

De papegaai

De papegaai cubirds vogels

Raar maar waar, speeksel van mensen blijkt gevaarlijk te zijn voor papegaaien. Lees er hier meer over. Het schijnt iets met de bacteriën te maken te hebben. Ik vraag me dan persoonlijk weer af hoe ze hier achter zijn gekomen.

De Ekster

De ekster cubirds vogels

De ekster staat bekend om zijn nieuwsgierigheid. De ekster verzamelt dan ook glimmende voorwerpen. Het doel hiervan? Niet zoveel, ze eten immers insecten.

De toekan

De toekan vogels

De toekan heeft de grootste snavel in verhouding tot zijn lichaam van alle vogels. Deze wordt gebruikt om temperatuur te reguleren.

De mus

De mus cubirds vogels

Interessant feitje over de mus: mussen lijken van mensen te houden! Al 10000 jaar lijken mussen plekken op te zoeken waar mensen zijn. Daar is voor het kleine vogeltje gemakkelijk een geschikt plekje en voedsel te vinden.

De eend

De eend

Hoe oud wordt een eend? Als je 20 jaar had gezegd heb je het goed!

Het Roodborstje

Roodborstje vogels

Hier een bijzonder feitje over roodborstjes: ze hebben een hekel aan de kleur rood! Ja echt! Ze vallen alles aan wat rood is. Roodborstjes doen dit om hun territorium te verdedigen tegen andere roodborstjes. En rode grasmaaiers…

De flamingo

De flamingo

Om nog maar met een knallend feitje af te sluiten….Flamingo’s zijn helemaal niet roze van zichzelf. Ze worden die kleur door het eten wat ze eten, namelijk kreeftjes, garnalen en plankton. Daar zit een stofje in waardoor ze roze kleuren!

Dat waren alle 8 cubus gevormde vogels van Cubirds. Kijk eens verder op onze site! We hebben nog veel meer te vertellen over bordspellen!