Menu

De hoogste haalbare score op Azul: de highscore

De hoogst haalbare score op Azul is 241 punten. Hoe dit wordt bereikt lees je in dit artikel!

Wat voor spel is Azul?

Azul is een bordspel van Next Move Games waarin je als ambachtsman tegels moet verzamelen en ze op een slimme manier op je bord moet leggen. Je doet alsof je muren van een paleis versiert met mooie tegels. Het doel is om punten te verdienen door de tegels op een mooie manier neer te leggen. Het spel draait om slim nadenken en plannen hoe je de tegels het beste kunt gebruiken. Azul is leuk voor zowel beginners als ervaren spelers omdat het er mooi uitziet en makkelijk te begrijpen is.

Hoe haal je de highscore op Azul?

Je behaalt de highscore door slim je tegels neer te leggen. In de juiste volgorde leveren de tegels meer punten op. Tegen het einde van het spel vallen er bovendien bonussen te verdienen voor een complete horizontale rij (2 punten per rij), een complete verticale rij (7 punten per rij) en alle tegels van 1 kleur behaald (10 punten per kleur). Maar let op, behaal je 1 volledige rij, dan stopt het spel na die beurt. Dit alles heeft wat consequenties voor de highscore, zoals je hieronder kunt zien.

Wat is de hoogst haalbare score op Azul?

Voor het behalen van de hoogst haalbare score op Azul gaan we er even vanuit dat je geen medespelers hebt die het spel eerder beëindigen. Dit is fijn, want dit betekent dat je niet aan de 5 beurten of eventueel 6 wanneer het spel doorgaans stopt gebonden bent. Laten we je meenemen in het plaatsen van de steden beurt voor beurt.

Hoogst haalbare score Azul zo begin je

Beurt 1

We beginnen simpel genoeg, een vertikale lijn. Nog niet zoveel punten, slechts 5 x 1= 5 punten.

Beurt 2

Kijk nu begint het ergens op te lijken. Van boven naar onderen: 4+4+5+4+4 punten. Oftewel 25 punten, best een aardige tweede beurt.

Beurt 3

In beurt 3 kies je ervoor maar 4 stenen te plaatsen, dit komt beter uit met de punten. Dit geeft 6+6+7+7=32 punten

Beurt 4

Oke nu gaan te punten echt beginnen binnen te rollen. 8+7+8+9=32 punten. Ik denk dat je al wel snapt waar dit naar toe gaat.

Beurt 5

In beurt 5 kies je ervoor maar 1 steen te plaatsen. Lijkt weinig, klopt, maar dit geeft wel de maximale punten op Azul. Slechts 8 punten, niet slechts voor 1 steentje

Beurt 6

Weer maar 1 steentje plaatsen, maar wel goed voor 9 punten. Dit zorgt ervoor dat er precies 5 stenen overblijven voor de laatste beurt.

Hoogst haalbare score Azul

Beurt 7

We leggen het complete bord vol. Helaas krijgen we voor de eerste rij maar 5 punten, maar dat is niet te voorkomen. Voor de overige stenen krijgen we: 7+8+10+10 punten. Je laatste beurt is dus goed voor 42 punten.

Hoe haal je de maximale score op Azul?

Nou door dit systeem te volgen haal je 5+25+32+8+9+42=146 punten. Maar laten we de bonussen niet vergeten. 5 rijen geeft 5×2=10 punten, 5 kolommen geeft 5×7=35 punten en 5 kleuren compleet geeft 5×10=50 punten. 146+10+35+50=241 punten. Daarom is de hoogst haalbare score 241 punten op Azul.

Klopt dit niet?

Jawel, maar voel je vrij om toch contact met ons op te nemen met een duidelijke uitleg van jouw score. Zorg je er wel voor dat je de rekenregels gebruikt uit de handleiding?

Spellen zoals Azul spelen?

We hebben hier wat suggesties voor je om andere bordspellen zoals Azul te spelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *