Menu

Dobbel zo Clever maximale hoogste score

De maximale hoogste score op Dobbel zo Clever is 564. Dit is natuurlijk vrij theoretisch en hangt van een boel dingen af die allemaal net goed moeten gaan. Dit is de theoretische highscore voor een spel met 3 personen.

Dobbel zo clever voorkant

Speel met 3 spelers

Hoe behaal je nou die hoogste score? Nou door heel efficiënt om te gaan met je beurten. Allereerst, zoals ook in de hoogst mogelijke score van Clever de eerste versie besproken, wordt de hoogste score behaald door het spel met 3 personen te spelen. Dit geeft namelijk een extra dobbelsteen die je kunt plaatsen. Je hebt dan namelijk 5 actieve beurten (keer 3 dobbelstenen) en 5 passieve beurten per medespeler (dus 5 keer 2). Dit geeft een totaal van 25 dobbelstenen, waar je bij een solospel of spel met z’n tweeën of vieren slechts tot 24 dobbelstenen komt.

Maximale score dobbel zo clever

Grijs

Het doel is om uiteindelijk tot bovenstaande invulling van je scoreformulier te komen. Laten we beginnen door te kijken naar grijs. Door 4 dobbelstenen op grijs te zetten kom je al een heel eind, je kunt dan met het ‘slotje’ oftewel ‘actie terughalen’ de dobbelstenen van het zilveren plateau terughalen. Zo verlies je niet in je eerste beurt al je dobbelstenen.

Doordat deze manier van spelen je in totaal 5 slotjes geeft, kun je door deze op grijs te gebruiken komen tot 5 extra vakjes afgevinkt op grijs. Je kunt dan in 4 beurten 6 vakjes (4+2 slotjes), 6 vakjes (4+2 slotjes), 5 vakjes (4+1 slotje) en 4 vakjes afkruisen. Uit de groene rij, de roze rij en door het behalen van alle +1’en krijg je namelijk ook 3 ‘bonus’ grijze vakjes. Dit zorgt voor alle alle grijze vakjes afgestreept en een score van 88 (=4×22), met niet onbelangrijk voor later, 1 vosje.

Geel

Op het gele vak richten we ons op het 2 bij 3 vak. Hierbij gebruiken we 7 beurten als actieve of passieve speler om de 6 vakjes te omcirkelen en daar 5 van door te strepen. In geel zelf krijgen we een bonus geel vraagteken, zo ook in grijs, blauw en roze. Dit zorgt ervoor dat je 11 acties hebt kunnen doen op geel, met maar 7 dobbelstenen! Dit geeft 55 punten en één vosje voor de eindscore.

Blauw

Op het blauwe vak is het redelijk rechttoe rechtaan, je vult hier 7 dobbelstenen in als actieve of passieve speler. Als bonus voor het invullen van grijs, geel en groen krijg je 3 extra beurten. Zo heb je totaal 10 getallen ingevuld, met maar 7 gebruikte dobbelstenen. Dit levert een totaal van 55 punten op en wederom één vosje.

Groen

Op het groene vak vullen we als actieve of passieve speler 7 dobbelstenen in. Voor de hoogste score op Dobbel zo Clever gaan we uiteraard uit van 6’en en 1’en. Doordat we een bonus krijgen uit grijs en roze komen we tot 9 ingevulde getallen. Dit geeft 10 (12-2) + 11 (12-1) + 15 (18-3) + 16 (18-2)= 52 punten. Wederom komt hier weer een vosje bij kijken.

Roze

Op het roze vak spreekt het meeste voor zichzelf. Enkel zessen invullen negen beurten lang geeft je en alle bonussen en 54 punten. Door dit met 6 dobbelstenen als passieve of actieve speler te doen en de bonussen uit grijs, geel en blauw kom je tot de 9 x 6=54 punten.

Totaalscore

Dit maakt de eindscore:
Grijs: 88
Geel: 55
Blauw: 55
Groen: 52
Roze: 54
Vosjes (5 stuks)= 5 x 52= 260
Dit geeft de maximum totaal score op Dobbel zo Clever van 564 punten.

Meer spellen zoals Dobbel zo Clever spelen?

Vind jij Dobbel zo Clever leuk? En zoek je meer spellen zoals dit spel? Dan vind je deze spelletjes vast ook leuk.